Hybride warmtepomp

Airconditioning De Kempen, gevestigd in de pittoreske regio, staat bekend om zijn toewijding aan duurzame oplossingen, met de hybride warmtepomp als uitblinker in energie-efficiëntie en comfort voor woningen. In een tijd waarin de transitie naar groenere energiebronnen cruciaal is, biedt deze betrouwbare partij een uitgebreid adviesprogramma dat centraal staat in het selecteren van de ideale warmtepomp voor elk type woning.

Een hybride warmtepomp is een geavanceerd systeem dat de voordelen van hernieuwbare energiebronnen combineert met de betrouwbaarheid van traditionele verwarmingsmethoden. Bij Airconditioning De Kempen begint het proces met een grondige analyse van de specifieke behoeften en kenmerken van de woning. Dit gedegen advies houdt rekening met factoren zoals isolatie, de indeling van de ruimtes en het klimaat in de regio Kempen.

De experts van Airconditioning De Kempen nemen de tijd om samen met de klant samen te werken en hun verwachtingen te begrijpen. Door deze persoonlijke aanpak kunnen ze een op maat gemaakt voorstel doen voor de meest geschikte hybride warmtepomp. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de energie-efficiëntie, maar ook naar het comfortniveau dat de warmtepomp kan bieden.

Warmtepompen,
zo werkt het

Hybride of volledig elektrisch

Airconditioning De Kempen adviseert u graag over welke soort warmtepomp het beste bij uw woonsituatie past. Vaak zijn matig geïsoleerde huizen geschikt voor een hybride-warmtepomp, terwijl goed geïsoleerde huizen het meeste besparen met een volledig elektrische warmtepomp.

De binnen-unit Hydrobox

De Ecodan Hydrobox is een warmtepomp-oplossing voor All-Electric verwarmen, koelen en de bereiding van warmtapwater. De Hydrobox wordt gecombineerd met een lucht-/water warmtepomp buitendeel en een losse boiler. De Ecodan Hydrobox zet uit de buitenlucht onttrokken energie om in ruimteverwarming –koeling en warm tapwater. De Hydrobox is voorzien van een intuïtieve bediening met zeer uitgebreide regelmogelijkheden. De Hydrobox kan worden gecombineerd met een losse boiler of zonneboiler van verschillende groottes ten behoeve van het warm tapwater. Uitgerust met een uiterst energiezuinige circulatiepomp zorgt de Hydrobox in combinatie met een bijbehorend buitendeel voor een perfecte en flexibele combinatie in de warmtepomplijn. De intelligente controller voorziet in de mogelijkheid om twee temperatuurzones te maken en regelt de samenwerking in een All-Electric Ready (hybride) configuratie, bijvoorbeeld met een CV-ketel. Voordelen + Gebruiksvriendelijke intelligente controller + SG Ready + Geïntegreerde All-Electric Ready (hybride) regeling + Enkel verwarmen of omkeerbaar + ErP geoptimaliseerd + SD-kaart geïntegreerd voor opslag werkingsdata en eenvoudige programmering + Uitgevoerd met booster heater voor calamiteiten + Stijlvol ontwerp + Diverse modules afgestemd op het vermogen van de buitendelen + Praktische afmetingen wanneer er geen sanitair warm water vereist is + Te koppelen met extern boilervat voor sanitair warm water + Compacte afmetingen + Geïntegreerde flowmeter voor energie monitoring + Cascade van 2 tot en met 6 warmtepompsystemen mogelijk Beschikbare uitvoeringen: Split (

Hydrobox
Voordelen

+ Gebruiksvriendelijke intelligente controller

+ SG Ready

+ Geïntegreerde All-Electric Ready (hybride) regeling

+ Enkel verwarmen of omkeerbaar

+ ErP geoptimaliseerd

+ SD-kaart geïntegreerd voor opslag werkingsdata

en eenvoudige programmering

+ Uitgevoerd met booster heater voor calamiteiten

+ Stijlvol ontwerp

+ Diverse modules afgestemd op het vermogen van

de buitendelen

+ Praktische afmetingen wanneer er geen sanitair

warm water vereist is

+ Te koppelen met extern boilervat voor sanitair

warm water

+ Compacte afmetingen

+ Geïntegreerde flowmeter voor energie monitoring

+ Cascade van 2 tot en met 6 warmtepompsystemen

De hydrobox is te combineren met de volgende buiten units:

Ecodan

De Ecodan warmtepomp buiten-units worden buiten het gebouw geïnstalleerd en nemen energie uit de omgevingslucht op en zetten deze om in ruimteverwarming -koeling of warm tapwater. Alle SUZ-SWM modellen kunnen gecombineerd worden met een hydrobox (optioneel met externe boiler), cilinder-unit 170, 200 en 300 liter of open source-systeem. De buiten-units hebben een vernieuwd design met unieke eigenschappen zoals een lage geluidsproductie, verbeterd rendement en maken gebruik van het koudemiddel R32. De buiten-units zijn beschikbaar in de types SWM40, SWM60 en SWM80.

Powerinverter

De Power-inverter buiten-units zijn wat de naam al doet vermoeden krachtige buiten-units die zelfs na langdurig gebruik bij buitentemperaturen tot -20°C (type ≥75) zeer betrouwbaar blijven. Door de vormgeving en de lange mogelijke leidinglengtes zijn deze systemen flexibel qua plaatsing.

Zubadan

De Zubadan-technologie levert een positieve energiebalans dankzij de zogenaamde Flash-injectie-functie. Deze injectiemethode in het bypass-circuit zorgt ervoor dat via een afzonderlijke warmtewisselaar, naargelang de buitentemperatuur, een variabel mengsel van vloeibaar en gasvormig koudemiddel wordt gemaakt. Deze wordt direct in de compressor ingespoten. Nu kan de werkfrequentie van de compressor worden verhoogd, omdat de Flashinjectie voor stabiele condensatietemperaturen zorgt en de compressor tegelijk tegen oververhitting wordt beschermt.

De voordelen van een warmtepomp?

Besparing op energiekosten

Verlaag je gasgebruik met gemiddeld €300.- per jaar en verminder je CO2-uitstoot.

Subsidies

De overheid verstrekt subsidies voor het aanschaffen en installeren van een warmtepomp bij u thuis.

Stijging woningwaarde

Doordat je je energielabel verbetert verhoog je de waarde van je huis.

Overtuigd van
airconditioning De Kempen?

Vul hier uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!