Single split

Bij Single-Split zijn de buiten- en binnen-unit
door middel van elektrische en koeltechnische leidingen met elkaar in één systeem verbonden. Met een Single Split systeem kunt u één specifieke ruimte koelen. Vaak wordt er voor een Single Split syteem gekozen voor ruimtes als zolders, slaapkamers en kantoorruimtes. Ook is een Single Split systeem in winkelpanden en horecazaken. Het binnendeel zorgt voor het koelende en ontvochtigende effect in de betreffende ruimte. Het buitendeel voert de warmte naar de buitenlucht af.

Hoe gaan we te werk?

Stap 1

Onze adviseur komt in een oriënterend gesprek langs om de situatie in kaart te brengen. Hierbij wordt er gekeken om welke ruimtes het gaat, of het om vaste of mobiele units gaat en welke merken in ons aanbod daarop aansluiten.

We plannen een afspraak in waarop onze erkende F-gassen installateur bij u langs kan komen. Laat uw installatie altijd gebeuren door een erkende installateur, aangezien het koudemiddel erg schadelijk is voor het milieu. Wij houden ten alle tijden rekening met het duurzaam aanbieden en installeren van airconditioners.

Stap 2

Stap 3

Onze installateur komt bij u langs om het airconditioning systeem te monteren. Dit neemt vaak niet meer dat enkele uren in beslag. Hierna loopt de installateur de unit(s) met u door en legt uit hoe u ze het beste kan bedienen.

Onderhoud van airconditioning

U zult vaak te horen krijgen dat een airconditioning-systeem geregeld onderhoud nodig heeft. Bij Airconditioning De Kempen geven wij liever eerlijk advies: Bel enkel voor onderhoud als dit ook echt nodig is. Hoe bepaal je dit?

Verhoogd lawaai

Als de airconditioning meer lawaai maakt dan normaal kan het zijn dat de filters verstopt zitten. Probeer eerst of het schoonmaken met een stofzuiger het geluid verhelpt, zo niet is er onderhoud nodig. Ook bij overige afwijkende geluiden kunt u ook voor onderhoud bellen.

Teruglopend koelvermogen

Wanneer uw airco er langer dan normaal over doet om de temperatuur te reguleren, kunt u het beste ons raadplegen of onderhoud nodig is.

Stijgende energiekosten

Natuurlijk kunnen stijgende energiekosten meerdere oorzaken hebben. Mocht er geen afwijkend energiegebruik zijn, kan de oorzaak ook bij een slecht onderhouden airconditioning liggen.

Overtuigd van
airconditioning De Kempen?

Vul hier uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!